Asociácia výrobcov klinickej výživy

[ Přejít na navigaci ]

Nové štandardy rady ISO 80369-3 schválené

Počas posledných niekoľko rokov GEDSA riešila spoločne s Medzinárodnou organizáciou pre normalizáciu (ISO) problematiku konektorov pre zdravotnícke aplikácie.

Cieľom štandardov rady ISO 80369 je stanoviť design konektorov s malým otvorom pre rôzne klinické aplikácie tak, aby sa znížila pravdepodobnosť zlého prepojenia setov. GEDSA teraz obdržala oznámenie od Association for the Advancement of Medical Instrumentation (AAMI), že konečný návrh medzinárodnej normy (ISO/FDIS 80369-3) získal kladné vyjadrenie a súhlas so zverejnením. Publikácia a prijatie US FDA sa očakáva v priebehu leta.

GEDSA, Global Enteral Device Supplier Association, je neziskové združenie, ktoré vzniklo za účelom pomôcť zaviesť medzinárodné štandardy pre konektory využívané v zdravotníctve. Skladá sa z výrobcov, distribútorov a dodávateľov zariadení pre enterálnu výživu z celého sveta. GEDSA uľahčuje odovzdávanie informácií o trojfázovej iniciatíve, ktorá je navrhnutá pre zvýšenie bezpečnosti pacientov a optimálne podávanie enterálnej výživy znížením rizika chýb pri prepojovaní setov.